Lakásunk biztonsága ugyanolyan fontos, mint a munkabiztonság

Férjemmel, Gáborral már jó ideje terveztük egy nyaraló megépíttetését, és az utóbbi egy évben kivitelező cégeknél is érdeklődtünk már, azonban pár hónapja összefutottam egy volt kollégámmal, Andival, aki olyan történetet mesélt el nekem, ami lényegesen megváltoztatta addigi szempontjainkat.

A történet szerint Andi egy barátnője, Anna, illetve a férje, Huba építkezésbe kezdtek négy évvel az első gyermekük megszületése után, ugyanis a kislakás, ahol éltek, kezdett már szűkösnek bizonyulni, s mivel azt tervezték, hogy vállalnak egy második gyereket is a közeljövőben, úgy döntöttek, hogy mindenképp időben kell nagyobbra váltani.

A kivitelezőjük az a cég lett, ahol Huba testvére, János is dolgozott, mint építésvezető. Bár eleinte minden a legnagyobb rendben ment, az építkezés pontosan az ütemterv szerint haladt, s minden részlet is a megbeszéltek szerint alakult, nemsokára borzasztó dolog történt.

Egy alkalommal ugyanis Annáék a kislányukkal, Eszterrel együtt kimentek az építkezésre, hogy megnézzék, hogy halad a munka. Ekkor történt, hogy a felső emeletről a lent álló és védőruházatot nem viselő Jánosra rázuhant egy kisebb betonelem, és ugyan csodával határos módon szerencsére sikerült megmenteni az életét, s végül maradandó károsodás sem maradt nála, Eszter, a kislány, nagyon nehezen tudta csak feldolgozni ezt a traumát. Nagyon megviselte mindaz, amit látott és átélt, a balesetet követő második évben még mindig pszichológushoz kellett járnia.

Miután Andi elmesélte ezt a történetet, persze más se járt a fejemben, csak az, hogy ilyesmi bárhol, bárkivel megtörténhet, és mind a balesetet elszenvedőnek, mind azoknak, akik az ő hozzátartozói vagy akár csak látják a tragédiát ez maga lehet a pokol. El is mondtam Andinak, hogy Gáborral mi most pont építkezésben gondolkozunk, és hogy rossz még csak belegondolni is, hogy milyen lenne, ha ott is történne valami hasonló.

Ekkor Andi azt javasolta, hogy dolgozzunk akkor János új, saját kivitelező cégével, amelyik fokozott figyelmet fordít arra, hogy a létező legmagasabb biztonsági protokollok betartásával történjenek a munkálatok. Elmesélte, hogy Jánost egyébként teljesen megváltoztatta a balesete, és a kissé felelőtlenül élő, álmodozó régi énjének most már nyoma sincs.

Nem sokkal később találkoztunk is Jánossal, és egy egész délutános beszélgetés után végül neki is adtuk a megbízást. Az építkezés nagyon jól ment, és Jánossal még össze is barátkozunk, sokat beszélgettünk.

Az egyik ilyen alkalommal mondta, hogy ő egyébként most már nem csak a cége és az építési munkák terén tartja maximálisan szem előtt a biztonság kérdését, de minden másban is. Mesélte, hogy például biciklizni se megy már el soha sisak nélkül, és hogy új lakásbiztosítást is kötött nemrég, s természetesen azt is a legnagyobb körültekintéssel.

Mi pedig, mivel nem volt még lakásbiztosításunk, viszont a biztonság fontosságáról komoly leckét kaptunk János történetéből, megkérdeztük őt, hogy ő hogy intézte a dolgot, ugyanis elhatároztuk, hogy nekünk is kéne egy lakásbiztosítás.

János mondta, hogy eleinte úgy képzelte el, hogy jó lenne valamiféle lakásbiztosítás akció, s ahogy keresgélt, rájött, hogy nem feltétlen kell egyedül megoldania, hogy anyagilag, de egyéb szempontokból is megfelelő biztosítást találjon, ugyanis vannak biztosításközvetítők is, akik több éves tapasztalattal és szakmai rálátással segíthetik a döntésben.

Mivel János egyébként rendkívül elfoglalt volt a hétköznapokban, ugyanakkor fontos volt számára az is, hogy a szempontok gondos figyelembevételével a lehető legtesthezállóbb szerződést köthesse meg, végül a biztosításközvetítés mellett döntött, s egy új munkatársa, Peti, a Pannon Safe vállalkozást ajánlotta neki.

Jánosnak már a cég weboldala is nagyon szimpatikus volt, mert mindig is fontosnak tartotta azt, hogy egy szolgáltató hozzáférhető módon tudja átadni potenciális ügyfelei számára azokat az információkat, amelyek a belső, szakmai nyelv hangján sokak számára nehezen emészthetőek.

A Pannon-Safe oldalán pedig a lakásbiztosítási konstrukciók legalapvetőbb és legfontosabb tulajdonságaival tényleg könnyedén megismerkedhet az érdeklődő. Nagyon fontos például, hogy a különféle típusok mennyiféle káresetet kezelhetnek másként, hiszen legyen szó akár csőtörésről, akár vandalizmus által okozott kárról, ezek mind külön pontok egy biztosításban, amire az adott konstrukció vagy fizet vagy sem vagy épp csak a kár egy bizonyos részét fedezi.

lakásbiztosítás akció

Mindemellett a Peti által ajánlott cég, mint János elmondta nekünk, egy sor rendkívül neves biztosítóval áll kapcsolatban, tehát az általános opciók mellett a kurrens lakásbiztosítás akciók terén is nagy rálátásuk lehet a szektor szereplői által ajánlott termékekre.

Peti például az Allianz céggel kötött szerződést végül a Pannon Safe közvetítésével, így a szerződéskötést alapos, a szakma avatottjai által történt felmérés előzte meg, s ezért egy anyagilag is kedvező, ugyanakkor az egyedi igényeket és körülményeket is maximálisan számításba vevő konstrukció birtokába juthatott.

Jani amúgy azt is elmesélte, hogy neki végül a kereszttestvére, a Gyöngyösön élő Márk is őket választotta, ugyanis a cégnek még ott is van irodája, csak úgy, mint számos más, kisebb és nagyobb vidéki városban, így például Debrecenben, Miskolcon, Szegeden vagy a kisebbek közül Tatán, Veszprémben.

Ez a lefedettségi körülmény egyébként számunkra is igen fontos volt, mert Gábor kaposvári szüleinek is akartunk ajánlani egy lakásbiztosításokkal, lakásbiztosítás akciókkal is foglalkozó szolgáltatót, s mikor ellenőriztük, kiderült, hogy még ott is van irodájuk.

Ekkorra egyébként Gáborral néhány lakásbiztosítás ajánlatot már átnéztük valamennyire, de csakhamar úgy döntöttünk, hogy a közvetítés számunkra is jobb megoldás lesz, főleg így, hogy egy ennyi pozitív visszacsatolással rendelkező cég, mint a Pannon-Safe karnyújtásnyira van tőlünk.

Emellett úgy voltunk vele, hogy ha még János is ajánlja őket, akkor egészen biztos, hogy ők a legjobbak. A férjem egyébként már bele is lendült az ügyintézésbe, s nem csak az derült ki, hogy mennyire naprakész a dolgozók tudása, de az is, hogy türelmesek és minden helyzetben segítőkészek.

A nyaralónk építése egyébként szintén nagyon jól halad, és Jánosnak köszönhetően most már nem csak az ott folyó építkezés, de a lakásunk biztonsága kapcsán is nyugodtak lehetünk.