Ha céget alapítanál, hozzájuk érdemes fordulnod!

Voltál már valaha úgy, hogy eleged lett az alkalmazotti létből? Hogy legszívesebben lerántottad volna magadról a munkaruhát, és a földhöz csaptad volna? Na, én is valami hasonló érzéssel küzdöttem, mielőtt úgy döntöttem, hogy vállalkozó leszek, és ehhez igénybe veszem a topcegalapitas szolgáltatásait. Bevallom, így sem volt könnyű döntés, de abszolút megérte! És esetemben a munkaruha szó szerint értendő, ugyanis egy olyan cégnél voltam varrónő, amelyik ilyesmiket készített. Hosszú éveket húztam le náluk, és minden csínját-bínját kitanultam, szóval amikor örököltem némi pénzmagot, eljött az ideje, hogy a tettek mezejére lépjek, és megalapítsam a saját ruhacégemet.

Először kicsit ijesztő volt a dolog, bevallom, mivel korábban még a családban sem volt senki, aki ilyesmibe kezdett volna. Mindig is alkalmazott volt mindenki, így még tanácsokkal sem igen tudtak ellátni. Úgyhogy magamnak kellett mindent kinyomoznom, megtudnom. Rá kellett jönnöm, hogy ha az ilyesmit az ember egymaga akarja levezényelni, az nehezebb is lehet, mint elsőre gondolná. Számtalan kritériumnak kell megfelelni, és a folyamatnak tényleg a bejegyeztetés még a legkellemesebb része. Hol legyen a székhely? Hogyan intézzem a számlákat, levelezést? Hová helyezzem ki a cégtáblát? Hol fogok tárgyalni a lehetséges ügyfelekkel? Mindezek kínzó kérdések voltak, egészen addig, amíg rá nem találtam a topcegalapitas oldalára. Ez valódi felüdülést jelentett, hiszen náluk egy tető alatt mindezt meg lehet oldani!

A topcegalapitas.eu egy olyan vállalkozás weboldala, amelyik kifejezetten az induló cégek megalapítását és kezdeti ügyeinek elrendezését segíti. Aki hozzájuk fordul, az jelentős terhektől szabadulhat meg, és ezt magam is állíthatom! Ha saját székhellyel szeretnél céget alapítani, akkor is biztosítanak olyan dolgokat, mint az ügyvédi segítség magához az alapításhoz, tulajdoni lap a székhelyhez, jogi képviselet a cégbíróságon, mindezt nettó 17.900 forintért! Hogy egy vulgáris szófordulattal éljek: a hülyének is megéri. De ez még nem minden! Ha igénybe veszed a székhelyszolgáltatást, ami azt jelenti, hogy egy bérelt helyre jegyezteted be a székhelyedet, akkor egy csomó további szolgáltatáshoz is hozzájutsz! Például a névtáblád kihelyezése, a levelezésed kezelése, illetve akkor is a segítségedre lesznek, ha például valamilyen hatóság jön ellenőrizni, intézkedni.

És ha már a székhelynél tartunk: a topcegalapitas két lehetőséget is felkínál. Választhatod a budapesti székhelyet, ami önmagában nem jár különösebb előnyökkel, viszont elmondhatod magadról, hogy a fővárosban van a céged. A másik viszont már érdekes, hiszen Újlengyelben is bejegyeztetheted a székhelyedet, ahol nem kell iparűzési adót fizetni! És ez nem egy új dolog, évtizedek óta így van. Egy kezdő vállalkozónak ennél kevés jobb lehetősége van arra, hogy megfogjon némi pénzt, amit egyébként be kellene fizetnie, akár megy az üzlet, akár nem. Szóval amint megláttam, határozottan gondolkodóba estem, és a végén emellett döntöttem.

Mostanra már egész szépen kezd a dolog beindulni, vannak komolyabb megrendeléseim is, és mindezt a topcegalapitas munkatársainak és közbenjárásának köszönhetem. Nélkülük nem vagyok biztos, hogy végig tudtam volna menni ezen az egész folyamaton, pláne nem úgy, hogy IPA mentes székhelyet találjak. Ez így együtt kitűnő indulást biztosított, és most egy darabig csak arra kell koncentrálnom, hogy ügyes legyek, és jól fel tudjam futtatni a vállalkozásomat.