Egyedi pólót készíttettem el a szomszédnak a munkaruhái mellé

A mi lakásunkkal szemben lakó szomszéd, akivel igazi jó szomszédi viszonyt sikerül ápolnunk, karosszéria lakatosként dolgozik. Reggelente szoktuk is látni, ahogy István már félig munkaruhába beöltözve indul be a munkahelyére. Bár ő már reggel hétkor úton van, amikor én még csak a reggeli kávémat fogyasztom el munka előtt a körfolyosóra kiülve, és próbálok felébredni, ő mégis mindig lelkesen köszön rám. Tipikusan az a fajta szomszéd, akihez simán becsöngethetek, ha valamire szükségem lenne, vagy valamit meg kellene bütykölni, és én nem értek hozzá. Nagyra is becsülöm őt emiatt.

Több alkalommal is meglátogattuk már egymást egy kávé, vagy egy pálinka erejéig, attól függően, hogy a nap melyik szakában voltunk. István erdélyi származású, és ha otthon jár, mindig hoz egy kis házi pálinkát, amit nagy örömmel szokott nekünk kínálgatni. Az egyik ilyen iszogatós látogatásom alatt megtudtam, hogy a szülinapja a következő hetekben esedékes. Úgy döntöttem, hogy mindenképpen valami személyre szabott ajándékot szeretnék neki adni. Úgy láttam, hogy amikor otthon van, akkor szeret kényelmes, bővebb szabású pólókat hordani. Nem is csodálom, hiszen hét közben naphosszat a nehéz munkaruhába öltözve kell lennie, még a legnagyobb hőségben is. Így hát az egyedi póló tervezés mellett döntöttem.

Nem nagyon ismertem eddig pólónyomókat, úgyhogy keresgélni kezdtem az interneten, és ekkor ismerkedtem meg a Lolmarkt szolgáltatásaival, melyek egyike az egyedi póló tervezés is. Sokféle témában kínálnak pólókat, legyen ez családtagoknak szóló póló, legénybúcsús vagy lánybúcsús póló, szülinapi vagy filmes, esetleg poénos póló. Megörültem, amikor megláttam, hogy kifejezetten pálinka főzéshez kapcsolódó vicces pólójuk is van, így nem nekem kell majd megterveznem a mintát. De egyébként, ha nem találtam volna olyan előre felkínált pólómintát, ami tetszett volna, a Lolmarkt abban is segített volna, hogy a sajátomat megtervezzem. Mivel erre nem volt szükség, a következő lépésem az volt, hogy kiderítsem, mekkora méretű pólót is hord István.

Az egyik nap suttyomban “elkaptam” az élettársát, hogy kifaggassam, ő jó ötletnek találja-e az ilyen egyedi pólót, és hogy tanácsot adjon a méret tekintetében. Áldását adta ő is az ötletre, és sikerült tőle a megfelelő méretet is kiderítenem. Könnyen előfordulhat azonban, hogy a póló még így is túl szűk, vagy túl bő lesz, és éppen ezért kínál a Lolmarkt méretbiztosítást is, csupán 190 forintért. Ez azt jelenti, hogy ha méretcsere miatt vissza kellene küldenem a pólót, akkor ők szinte ingyen kicserélik azt. Ráadásul az újraszállítás 1980 forintos költsége sem engem fog terhelni. Ez bőven megéri azt a 190 forintot.

A szín kiválasztása már kicsit egyszerűbb feladat volt, hiszen azt István az egyik beszélgetésünk alatt már megemlítette, hogy a zöld a kedvenc színe. A minta már megvolt, a szín és a méret is összejött, úgyhogy mehetett is a kosárba a termék. A pólók prémium minőségű pamut és pamut-poliészter keverékből készülnek, tehát a kényelme biztosítva van. Attól sem kell tartanom, hogy a késlekedő kiszállítás miatt nem tudom időben átadni a szülinapi ajándékot. A megrendelést követően ugyanis 1-2 napon belül kiszállítják nekünk. Ezt le is teszteltem, és valóban így is lett. A rendelés utáni napon már kopogtatott is a futár, és átadta a kész pólót.

Most már nincs más dolgom, mint szépen becsomagolni, és odaadni Istvánnak. Természetesen egy üveg házi pálinkát fogok társítani az ajándéka mellé, hogy az öröme maximális legyen. Már alig várom, hogy lássam az arcát, amikor kicsomagolja a rá szabott egyedi pólót!