Co2 palack a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzéshez

A vasiparban dolgozni egyszerre jár felelősséggel és sok gonddal. Nem csak azért, mert lakatosként sokszor kell olyan szerkezeteket építenem az embereimmel, amiknek meg kell felelnie szigorú biztonsági előírásoknak, hanem mert vállalkozóként az én felelősségem munkát adni azoknak a férfiaknak, akik nekem dolgoznak. Nem tehetem meg, hogy elküldözgetem őket, mikor épp üresjárat van, aztán visszahívom, ha lett munka. Az ilyen hozzáállás miatt termeli ki az építőipar a sok megtört, kétségbeesett alkoholista segédmunkást, én pedig, ha már vagyok annyira jó, hogy egy egész céget építettem fel a szaktudásomra, akkor szeretném meg is tartani azt. Emellett tudom, hogy a pénz, amit adni tudok, nem éppen egy vállalatigazgató bére, éppen ezért azzal segítem a fiúkat, amivel csak tudom. Például a munkaruhát én biztosítom a számukra, nem csak azért, mert a törvény előírja, hanem mert ezt egyfajta felelősségemnek is érzem. Az pedig, hogy a ruházat vásárlása közben olyan információkat is megtudok, hogy honnan rendelhető a legjobb áron co2 palack kiszállítással, az már csak a hab a tortán! Ha valamire szükségünk van a munkánk során, az bizony a szén-dioxid palack, anélkül képtelenek vagyunk hegeszteni, nem lesz kész a projekt!

Hogy lásd, nem csak a levegőbe beszélek, egy kicsit elmagyarázom, miért is olyan fontos a jó minőségű co2 palack állandó jelenléte. Hegesztéshez használjuk, és elengedhetetlenül fontos, mint védőgáz. Amikor történik a lényegi hegesztés, akkor az elektromos ív megolvasztja a fémet mind a munkadarab felszínén, mind pedig a gépből jövő hozaganyagot, és így a kettő összeolvadásával jön létre a hegesztési varrat. Csakhogy ebben az állapotában az acél sérülékeny, nagyon könnyen vesz fel oxigént a levegőből, aminek a hatására részben elég, részben pedig oxidálódik, amivel zárványos, habos lesz a hegesztés, emellett pedig nagyon törékeny. Mint mondtam, komoly biztonsági előírásoknak kell sok esetben megfelelni, márpedig ha a varratok nem tartanak, mi több, eltörnek terhelés hatására, az életveszélyes lehet egy nagy méretű szerkezet esetén. A co2 palack biztosítja, hogy levegőmentes legyen a hegesztés folyamata, mivel szén-dioxiddal az olvadt acél nem lép reakcióba, így a varrat tökéletes lesz – persze megfelelő kezekben.

Igen változó, hogy havonta mennyi co2 palack ürül ki nálunk, de az biztos, hogy elég gyakran rendelni kell. Ahonnan eddig hozattuk, ott sajnos nagyon felmentek az árak, olyannyira, hogy azt már nem tudtam gazdaságosra kiszámolni. Viszont azt sem akartam, hogy azért álljon a munka, mert nincs a műhelyben használható co2 palack, szóval valamilyen megoldást kellett találnom, de hamar. Bújtam az internetet, és olyan gázpalack telepet kerestem, amelyik közel van hozzánk, és a kiszállítást is meg tudják oldani, akár sürgős esetben is. Előfordult már, hogy senki sem szólt nekem a kifogyott palackokról, én pedig teljes nyugalommal azt hittem, hogy van még. Csak aztán derült ki, hogy áll a munka, mert nem tudnak hegeszteni, és már csak két nappal későbbre tudtam utánpótlást rendelni. Az ilyen helyzetek elkerülése miatt volt lényeges szempont a gyors, akár aznapi kiszállítás, és bizton állíthatom: megtaláltam a tökéletes céget erre a feladatra!

Valójában a feleségem találta, de ez már részletkérdés. A lényeg, hogy a Gázpalackfutár kiszállítási szolgálata lefedi szinte egész észak-Pest megyét, ami nekem tökéletes a Vác melletti műhelyemmel. Van náluk co2 palack rengeteg méretben, ami külön jó, mert a két hegesztő gépemhez más méretre van szükség ahhoz, hogy hatékonyan lehessen őket használni. Itt viszont a kisebbikhez és a nagyobbhoz is találtam megfelelőt, úgyhogy már másnap felvettem velük a kapcsolatot. Nem kellett csalódnom, nagyon rendesek és segítőkészek voltak, tökéletesen megértettük egymást. Azt is letárgyaltuk, hogy a kiürülteket mostantól ők veszik át tőlem, mivel betétdíjasak, nekem pedig csak annyi mostantól a dolgom, hogy előző nap telefonálok nekik, és megrendelem a szükséges mennyiségű palackot. Sőt, azt is megbeszéltem velük, hogy mivel közel vagyunk egymáshoz, vészhelyzet esetén is hívhatom őket, és extra gyorsan kihozzák nekem a cserepalackot.

Szóval ha valakinek co2 palack hiánya van, vagy mondjuk lánghegesztéshez kellene neki oxigén és acetilég palack, netán vendéglátós, és ahhoz lenne szükségre szén-dioxidra, mindenképpen keresse fel őket, mert nagyon magas színvonalú a szolgáltatásuk, és tényleg kihozzák a megrendelt gázt a megbeszélt időben! Ez a fajta pontosság is olyasmi, amit egyre kevesebben tartanak be, pedig igazán nagyra értékelendő. Szóval ha co2 palack kell, akkor keresd fel a Gázpalackfutárt minél hamarabb!